måndag 11 oktober 2010

Råa pepparkaksbollar

Raw food bollar som passar bra såhär när man börjar längta lite efter julen. Fryde gav dem högsta betyg, vilket jag tycker säger en hel del! Tänkte att jag skulle ta tag i det där med att testa mer raw food framöver, så har ni tips och idéer får ni gärna komma med förslag.

Råa pepparkaksbollar (ca 8 st)
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl dadlar (ca 6 st)
  • ½ dl kokos
  • en nypa salt
  • ½ tsk färsk riven ingefära
  • ½ tsk kanel
  • 1/4 tsk kardemumma
  • 1/8 tsk malda nejlikor
Mixa mandeln i en matberedare eller med stavmixer och lägg den i en skål. Mixa dadlarna och blanda sedan i dem med mandlarna. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en deg. Rulla bollar.

7 kommentarer:

Katrín sa...

Mums! Får prova snart. I somras åt jag nästan enbart raw food i cirka två månader. Tänkte skriva ett inlägg om det, kan länka sen! Här är ett recept på en supergod raw brownie: 2,5 dl valnötter, 2,5 dl dadlar (helst medjool), 0,5 dl kakao, salt. Mixa valnötterna till ett fint mjöl, men inte för länge då det blir oljigt efter ett tag. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en smet. Tryck ner i en form. Låt stå i kylen några timmar. Sen är den redo att serveras! Supergott med hallon eller jordgubbar till :)

Anni sa...

katrin: mmm det låter riktigt gott! tråkigt att det är så himla dyrt med nötter bara... ser fram emot ett raw inlägg! :)

More Sunshine, Light Breeze sa...

Whaa, dom där pepparkaksbollarna (och browniereceptet ovan)verkar off the hook.. gotta try it.. behöver pepparkaksbollarna kylas eller är det bara att köra på, anni?

Anni sa...

alltså, smakerna mognar väl lite om man låter dem stå i kylen, men vill man smaka några innan så är jag inte den som säger emot!

More Sunshine, Light Breeze sa...

ah.. i see, gött ska testa

Hannah sa...

Åh, det där såg galet gott ut! Måste testa :)

M. sa...

vet inte om du har hittat min andra blogg (apiceofraw) men där finns lite råa desserter.
ha det bra! kram