onsdag 20 oktober 2010

Cashewpålägg

Supergott och supersmidigt pålägg. Receptet är en enkel grund som är god att äta som den är eller så kan man blanda i lite vad man känner för. På bilden har jag gjort en variant med rostad paprika och en med persilja. Nästa plan är soltorkad tomat och oliv. Lär ju bli en hit!

Casheese
  • 2,5 dl cashewnötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 0,25 dl vatten
  • 1 msk tahini
  • saft från ½ lime
  • salt
Lägg cashewnötterna i en skål och fyll på med vatten så att de täcks. Låt stå i 1-2 timmar. Häll av vattnet och mixa nötterna med övriga ingredienser. Blir den för tjock så tillsätt lite mer vatten. När röran får stå i kylen så tjocknar den lite, så häll gärna i så pass mycket vatten att den är lite lösare än den konsistens du vill ha.

1 kommentar:

Molly sa...

åh, det här låter riktigt gott :)
hoppas att du har haft en bra helg!? :)