- 1 dl sötmandel
- 1 dl dadlar (ca 6 st)
- ½ dl kokos
- en nypa salt
- ½ tsk färsk riven ingefära
- ½ tsk kanel
- 1/4 tsk kardemumma
- 1/8 tsk malda nejlikor
måndag 11 oktober 2010
Råa pepparkaksbollar
Raw food bollar som passar bra såhär när man börjar längta lite efter julen. Fryde gav dem högsta betyg, vilket jag tycker säger en hel del! Tänkte att jag skulle ta tag i det där med att testa mer raw food framöver, så har ni tips och idéer får ni gärna komma med förslag.
Råa pepparkaksbollar (ca 8 st)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Mums! Får prova snart. I somras åt jag nästan enbart raw food i cirka två månader. Tänkte skriva ett inlägg om det, kan länka sen! Här är ett recept på en supergod raw brownie: 2,5 dl valnötter, 2,5 dl dadlar (helst medjool), 0,5 dl kakao, salt. Mixa valnötterna till ett fint mjöl, men inte för länge då det blir oljigt efter ett tag. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa till en smet. Tryck ner i en form. Låt stå i kylen några timmar. Sen är den redo att serveras! Supergott med hallon eller jordgubbar till :)
katrin: mmm det låter riktigt gott! tråkigt att det är så himla dyrt med nötter bara... ser fram emot ett raw inlägg! :)
Whaa, dom där pepparkaksbollarna (och browniereceptet ovan)verkar off the hook.. gotta try it.. behöver pepparkaksbollarna kylas eller är det bara att köra på, anni?
alltså, smakerna mognar väl lite om man låter dem stå i kylen, men vill man smaka några innan så är jag inte den som säger emot!
ah.. i see, gött ska testa
Åh, det där såg galet gott ut! Måste testa :)
vet inte om du har hittat min andra blogg (apiceofraw) men där finns lite råa desserter.
ha det bra! kram
Skicka en kommentar