onsdag 28 oktober 2009

Spenat + valnötter + pasta och lite till.

Blev bjuden på den här supergoda pastarätten när jag var uppe hos Manda i Göteborg och det var så mumsigt att jag var tvungen att laga den här hemma med. Basilikan var slut på affären så jag använde oregano och det gick med bra. Inte så konstigt kanske, för när kan oregano någonsin vara fel? Äggfri tagliatelle har bl.a. Euroshopper.

Spenat och valnötspasta
  • 1 dl valnötter
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk soltorkad tomat
  • 2 msk olivolja
  • 250 g färsk eller 100 g fryst spenat
  • 1 kruka basilika
  • rivet skal och saft från en citron
  • riven muskot
  • salt o peppar
Rosta valnötterna i en torr panna, grovhacka dem och ställ dem åt sidan. Hacka lök, vitlök och tomater och fräs i ett par minuter. Tillsätt spenat och basilikablad och låt dem mjukna i oljan. Vänd ner pasta och valnötter och låt allt bli varmt. Tillsätt skal och saft från citronen. Smaka av med muskot, salt och peppar.

3 kommentarer:

Kryddburken sa...

Hej!
Vilken trevlig blogg du har, nu har jag suttit länge och låtit mig inspireras! :-) Den här kombinationen med pasta, spenat & framförallt en gnutta muskot borde vara en ny klassiker i svensk husmanskost, det är ju såå gott!

Anni sa...

hej! åh vad roligt att höra, hoppas du har hittat nått du gillar. :) ja jag håller med, muskot är kanon!

Jimmy sa...

Låter supergott! Håller med om att muskot is the shit, det kan piffa nästan vad som helst :-)

Vi har gjort en webbtjänst som man kan använda om man vill se energiinnehåll i mat, testa gärna. Här är en länk till detta recept.