onsdag 21 oktober 2009

Världens godaste soppa.

Nu står min pumpapaj i ugnen och det luktar gudomligt i hela lägenheten!

Egentligen är jag ingen soppmänniska, men det här är något av det absolut godaste jag vet! Sen är det kanske mer som en gryta med pasta än soppa. Den briljante Jamie Oliver står bakom originalreceptet.


Krämig kikärtssoppa med pasta
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • en msk torkad rosmarin, krossad i mortel
  • 2 burkar à 400 g kikärter
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 100 g pasta (gärna någon liten soppastasort)
  • salt och svartpeppar
Fräs försiktigt löken i olja så att den blir mjuk men inte tar färg tillsammans med rosmarin. Häll av och skölj kikärterna. Lägg dem i grytan med lök och häll i buljongen. Sjud sakta i en halvtimme och ta sedan upp knappt hälften av kikärterna och lägg dem åt sidan i en skål. Mixa soppan med stavmixer tills den är slät och krämig. Sätt tillbaka på plattan och tillsätt de hela kikärterna och pastan, krydda med salt och peppar och sjud försiktigt tills kikärterna är mjuka och pastan kokt. Är soppan för tjock så späd med lite vatten. Toppa med lite persilja.

1 kommentar:

Helena Chatterji sa...

Är inte heller så mycket för soppa, men den här var ju bara sååå god! La sig som bomull i magen! Toppade min med persilja som nämnt men även pressad citron och näringsjäst. Mums! EN ny favorit i vardagsstressen!