torsdag 15 oktober 2009

Nästan som på Whistle Stop Café.

Plockade in mina tomater från lotten för ett par dagar sedan så att inte frosten skulle förstöra dem. Eftersom inte en enda av dem var mogen så tänkte jag passa på att laga något som jag alltid velat prova. Stekta gröna tomater. Egentligen ska de ju friteras men jag är lite fegis när det kommer till det så jag valde att använda mig av det här receptet istället, där man grillar dem i ugn. Blev mycket smaskigt! Passade samtidigt på att rosta lite halverad brysselkål med vitlök, olivolja och salt. Och så biffar och blomkålsmos till det. Sicken fest.

Cannellinibiffar med soltorkad tomat (4 st)
  • 400 g cannellinibönor
  • 3-4 soltorkade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca ½ dl soyamjöl
  • ca ½ dl vetemjöl
  • paprikapulver
  • chilipulver
  • salt o peppar
  • ströbröd
Mixa bönor, soltorkad tomat och vitlök till en slät massa. Rör i mjöl och kryddor. Forma biffar och panera dem i ströbröd. Stek på medelvärme ett par minuter på varje sida.

Blomkålsmos
  • ett blomkålshuvud
  • knappt 25 g margarin
  • ca ½ dl grädde (beroende på hur stort blomkålshuvudet är)
  • salt o vitpeppar
  • finriven muskot
Skär blomkålen i bitar och koka den mjuk. Häll av vattnet och rör i margarin och grädde. Mixa med stavmixer till ett jämt, krämigt mos. Smaka av med salt, peppar och muskot.

4 kommentarer:

Terese sa...

åh, jag vill göra bönbiffar.. men jag har ingen mixer :(

Anni sa...

då får man finhacka vitlöken och tomaterna och mosa bönorna med händerna eller med en gaffel! :)

Vilda sa...

Såg dina fina kakor på veganmagebloggen. Jag är impad över hur mycket barnkalas det kändes att titta på :-)
Kram o smaska på!

Anni sa...

ja barnkalas kan man aldrig få för mycket av!