tisdag 18 juni 2013

Bryssel du kära

I månadsskiftet maj/juni åkte jag till Bryssel en vecka för att "fira" en arbetsfrihet som inte blev av samt värma upp inför den stundande trippen till staterna.
Tog ett par morgonpromenader i Bois de la Cambre. En stor park som mer är som en skog. Inga problem att gå vilse där inte. Trots ett ganska bra lokalsinne hamnade jag någonstans långt borta och fick ta spårvagnen tillbaka.
L'Ultime Atome är ett riktigt trevligt ställe för att hänga över en drink eller en kaffe i ett par timmar. Inte mycket veganskt på menyn (förutom möjligtvis en libanesisk sallad med falafel) och personalen verkar nästan ha gått kurs i att vara dryga och oengagerade, men den snygga art deco-inredningen gör ändå att jag bara vill klippa bob, dansa charleston och hänga här varje kväll. De skulle fått ett plus för att de märkt ut de vegetariska rätterna med en grön prick i menyn men får snarare ett buuuuu för att de då även inkluderat rätterna med fisk och skaldjur. Jag fortsatte kvällen i samma anda och gick till UGC Toison d'Or och såg The Great Gatsby.
Fick äntligen möjlighet att besöka Victor Horta muséet. Det är hans eget hus där han själv har designat det mesta. Helt, helt magiskt. På bilden syns taket i den höga trappan som går mellan våningarna.
Speculoooooos! Yum och yum.

Inga kommentarer: