torsdag 7 juli 2011

Quinoasallad

Ett recept ur ICAs tidning Buffé som passar utmärkt till grillad, marinerad tofu till exempel.

Ljummen quinoasallad (4 port)
  • 2 dl quinoa
  • 2 avocados
  • 1 liten fänkål
  • 1 liten rödlök
  • ½ paket fryst, tinad mango
  • 65 g ruccola
Koka quinoan i buljong efter anvisningar på paketet. Dela, kärna ur avocadon och skär dem i bitar. Ansa fänkålen och skala rödlöken. Skär dem i tunna skivor. Blanda alla ingredienser och ringla över lite olivolja. Smaka av med lite salt.

2 kommentarer:

Catharina sa...

Ser supergott ut! :) Vad brukar du använda för slags tofu? Vilken är godast?

Anni sa...

catharina: ja det blir verkligen gott, särskilt med mangon! det är lite olika vad jag köper för tofu. oftast köper jag naturell billig tofu i de asiatiska affärerna runt möllan i malmö, men kung markattas tycker jag är väldigt god. ibland festar jag till det med någon smaksatt som man hittar på t.ex astrid och aporna eller rökt tofu, det är riktigt gott!