måndag 11 april 2011

Frukost!

Nybakat bröd på morgonen måste väl ändå vara det bästa? De här fikonbullarna från Pain de Martin (som ni kanske sett Gaashuden baka?) är helt suveräna. Man slänger ihop degen på kvällen, går i ett nafs och så får den stå i sin bunke på köksbänken övertäckt med plastfolie över natten. Sen på morgonen när man stiger upp sätter man på ugnen, viker ihop degen och låter den jäsa i 30-45 min tills ugnen blivit ordentligt varm. Skär degen i lagom stora bitar, sådär en 10 stycken och lägg dem på plåten. 15-20 min i ugnen då man under tiden kan man svänga ihop en god smoothie, som den här suveräna från Räkfrossa t.ex. Och vips så har du världens bästa frukost!

3 kommentarer:

cecilia sa...

Sv ang groddar: jag har skrivit om texten t hur man groddar quinoa hos mig, förhoppningsvis lite vettigare, men är det fortfarande oklart så bara fråga igen. Inte svårt att grodda alls när man gjort det ett par ggr och mkt mumsigt och dessutom billigare än färdigköpta. Tack för att du påpekade bristfällig förklaring!

Anna sa...

Hej, fin blogg!
Jag sysslar med förberedelserna för Bra Mat-mässan (bramatmassan.se), och håller nu på att jaga runt efter fina veganmatsbilder som vi skulle kunna använda på vår hemsida, facebooksida mm. Och jag tänkte det kunde vara en idé att fråga runt på alla fina matbloggar. Så jag undrar om du möjligen skulle vilja bidra med någon/några av dina finaste matbilder? Just nu är vår hemsida väldigt grön och tom, så vi vore väldigt tacksamma för lite fina bilder med färg. Skicka i så fall dina favoriter till info@bramatmassan.se. (ps. gillade personligen frukostbilden med våfflan, önskar jag brukade äta sånt och inte knäckebröd med smör och salt :)
vänligen,
Anna Dahlqvist

Cecilia sa...

Hej Anni, kanske kan du ha något intresse av groddguiden här också: http://eaniegreenie.wordpress.com/groddguide/