tisdag 8 december 2009

Jul jul jul.

Soyachailatte, mjuk pepparkaka och Janne Malmsjö. Jajaja.

Dessutom bör alla Malmöbor boka in torsdagen den 17:e december i kalendern. Då blir det julmys på Kong. Än är inte alla detaljer om tider och pris klara men jag kan avslöja att de som kommer får njuta av både jazz, reggae och pop. Och kanske en och annan pepparkaka med. Mer info imorgon.


Mjuk pepparkaka
  • 100 g margarin
  • 1½ dl soyayoghurt
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 dl socker
  • 2 msk melass eller mörk sirap
  • 3½ dl mjöl
  • ½ dl soyamjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk nejlikor
  • 1 msk bakpulver
Smält margarinet och låt det svalna något. Häll det i en bunke med yoghurt, lingonsylt, socker och melass eller sirap. Blanda väl. Rör i en annan skål samman mjöl, soyamjöl, kryddor och bakpulver. Sikta i mjölblandningen i bunken med blöta ingredienser och rör så att allt blandas. Häll i en smord och bröad brödform. Grädda längst ner i ugnen i ca 50 min i 175°.

5 kommentarer:

Johan Lundgren sa...

I min ugn just nu, i cupcake-format. Sjukt peppad på resultatet eftersom mjuk pepparkaka är världens bästa kaka!

Anni sa...

åh vad fint! hoppas de blir bra! :)

Johan Lundgren sa...

Fantastiskt bra recept Anni! Har klämt ner en kaka i magen och 10 st med citronfrosting står i kylen. Mumma!

Anni sa...

hihi vad bra! då har du så du klarar dig fram till jul. ^^

Emeli sa...

Mmmmmm..chai! :D