söndag 31 maj 2009

Årets grillpremiär.

Förra helgen var jag hemma i Småland en runda och hälsade på. Hann med att både mysa med katten, rensa på vinden och klara av säsongens första grillning. Lite jobbigt är det allt när man cyklar hem från odlingslotten och grilloset ligger tätt mellan villorna och man själv inte ens har en balkong man kan slänga upp en engångsgrill på. Så det gäller att passa på när man är hemma! Det blev grillspett, sparris och potatissallad. Fick inga bilder på maten, så det får bli på John John istället.


Marinad till grillspetten

  • 1 vitlöksklyfta, pressad eller finhackad
  • 1 lime, rivet skal + saft
  • 1-2 msk chilisås
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • 1 msk salvia
  • 1 tsk paprika
  • 4 msk ketchup
  • 2 dl olivolja
  • salt och peppar
Rör samman alla ingredienser och pensla på grillspetten innan eller under grillningen.

Ljummen potatissallad inspirerad av systrarna Voltaire
  • ca 1 kilo potatis
  • 1 röd lök
  • 2 paprikor
  • 70 g färsk spenat
  • en näve valfri sallad (t.ex mache, ruccola)
  • en liten knippe gräslök, finklippt
  • olivolja
  • saften från 1 citron
  • salt o peppar
Skala och koka potatisen. Skär den i bitar och lägg i en stor skål. Den får gärna vara lite varm när den ska ätas, men det går bra att förbereda den innan med. Skala och skär löken i tunna strimlor. Skär paprikorna i bitar. Blanda med potatisen. Släng ner spenat, sallad och gräslök. Häll över rikligt med olivolja och citron saften. Salta och peppra. Rör om och servera.

2 kommentarer:

Fido sa...

Jooohn, Joohn! Fin han är. Han ser ut att ha det bra där.

Anni sa...

hihi ja han är så fin så! :)