- 50 g jäst
- 5 dl soyamjölk
- 1½ tsk salt
- 1-2 msk kardemumma
- 2 dl socker
- 1 tsk no-egg + 2 msk vatten
- ca 13-15 dl mjöl
- 100 g margarin
onsdag 27 maj 2009
Korvapuusti.
För ett tag sedan så postade den grymma bloggen Tofu for two ett recept på korvapuusti, finska kanelbullar. De såg så goda ut att jag bestämde mig för att ta fram min finska sida (eller rättare sagt min finska kvart) och ställa mig vid bakbordet. Jag gjorde lite research och kom fram till att den enda egentliga skillnaden mellan korvapuusti och svenska kanelbullar verkar vara att den finska varianten har en annan form, så jag utgick från ett vanligt vetebrödsrecept. Resultatet blev ypperligt lyckat och nu ser jag fram emot att laga mer traditionell finsk mat.
Korvapuusti
Etiketter:
Onyttigheter,
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Det låter mycket vettigt tycker jag! Så får vi ha en finsk afton : )
Finsk mat och bastu !
ja bastu är ju aldrig fel!
Skicka en kommentar