måndag 30 mars 2009

Müsli.

I väntan på att de ska uppfinna vegansk filmjölk så äter jag havrevälling till min müsli.

Evys supermüsli
  • 4 dl havregryn
  • ½ dl sesamfrön
  • ½-1 dl linfrön
  • 1½ dl hackad mandel
  • 1½ dl solrosfrön
  • ½ dl pumpafrön
  • ev. torkad frukt
  • ½ dl honung/sirap
  • ½ dl olja
Blanda alla ingredienser och bred ut på en plåt. Rosta i 10-15 min i 200°. Rör om du och då och kolla noga så att det inte blir för mörkt. Häll upp müslin på bakplåtspapper och låt svalna. Förvara i en tätslutande burk.

3 kommentarer:

UC Gbg sa...

Det här låter fint. Men hur gör du din havrevälling? Den blir man ju nyfiken på.

VeganAmanda sa...

fast, om man gör egen soygurt smakar den massa som fil! koka upp en liter sojamjölk, låt svalna till fingervarmt och häll i två tre msk soygurt (för yoghurtkulturen) och låt koka upp igen. häll i en ren glasburk och låt stå på en varm plats ca ett dygn. MUMS

Anni sa...

UC Gbg: jag kokar havregröt som det står på havregrynspaketet, 1 dl gryn, 2,5 dl vatten och lite salt. sen när det kokats ihop till en gröt så vispar jag i mjölk och låter det värmas upp igen. :)

Amanda: åååh det måste jag prova! tack i massor för tipset!