torsdag 26 mars 2009

Fiskpinnar.

På Astrid och aporna finns veganska fiskpinnar och jag har flera gånger tänkt att dessa måste provas nån gång. Men när blicken nått prislappen på ca 50 kr har jag alltid mumlat något med "hutlöst..." och surmulet lunkat därifrån. Men, tänkte jag, vad är det egentligen som är så gott med fiskpinnar? Paneringen såklart. Så varför inte göra egna panerade tofupinnar? Det blev hyfsat lyckat. Det smakade ju inte fisk för fem öre, men det var gott ändå!

Panerade tofupinnar
  • 500 g tofu
  • valfri god marinad
  • 1 dl ströbröd
  • 3 msk vetemjöl
Skär tofun i strimlor av fiskpinnestorlek. Marinera dem i någon mumsig marinad. Blanda ströbröd och vetemjöl på en tallrik. Rulla varje tofupinne i paneringen så att de blir helt täckta. Stek på låg värme ett par minuter. Ät med potatismos, gröna ärtor och pressad citron.

4 kommentarer:

Adde sa...

Underbart svennigt<3

Anni sa...

hihi absolut!

Liz sa...

Åhh att jag inte såg detta igår då mina pojkar åt fiskpinnar... ska defenitivt göra tills nästa gång iaf! Mums va gott det ska bli (o ja paneringen är godast!) :-)

Anonym sa...

De veganska fiskpinnarna är underbara.