måndag 16 februari 2009

Kalops.

I helgen var vi på öppen repetition av Skimmer på Intiman. Den handlar om en man som anlitar en städhjälp som han ber laga köttgryta varje kväll. Ja, den handlar såklart om lite annat med men det var köttgrytan som ledde till att vår söndagsmiddag blev kalops! Någon dag framöver ska jag banne mig laga porterstek med!

Skånsk kalops
  • lagom mycket sojakött
  • 2 gula lökar
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 2 st morötter, skurna i skivor
  • 1 tsk salt
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • ½-1 msk soya
  • en skvätt grönsaksfond
Koka soyaköttet med en buljongtärning. Hacka löken och fräs den någon minut i lite margarin. Lägg i soyaköttet och strö över mjölet. Späd med vatten och tillsätt de övriga ingredinserna. Koka på svag värme i ca 20 min tills morötterna har mjuknat. Servera med ris eller potatis och en klick vinbärsgelé!

Inga kommentarer: