söndag 18 januari 2009

Cookies.

Söndag. Regnet öser ner. Lite snuvig är jag nog allt med. Då är det inte mycket som slår chocolate chip cookies och en bra bok! Originalreceptet är från The joy of vegan baking men jag har manipulerat det lite. Jag är också lite lat och orkar inte räkna om måtten. Kan tipsa om att det finns cups-mått att köpa bl.a. på Lagerhaus, himla bra investering! Spring och köp!

Double chocolate chip cookies
  • 3 tsk no-egg pulver
  • 6 msk vatten
  • 275 g margarin
  • 3/4 cup strösocker
  • 3/4 cup farinsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 1/4 cups mjöl
  • 1/4 cup kakao
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 200 g hackad mörk choklad
Vispa samman no egg-pulver och vatten. Rör samman margarin, strösocker, farinsocker och vaniljsocker. Häll i no egg-blandningen. Blanda i en annan skål mjöl, kakao, bikarbonat och salt. Häll mjölblandningen i socker och margarinmixen. Rör i chokladen. Känns degen för kladdig så tillsätt lite extra mjöl. Klicka ut kakor på en plåt och grädda i 190° i 8-10 min.

5 kommentarer:

Anonym sa...

WAAAH! finns det sådana här kvar tills imoN?

Anonym sa...

WAAH! finns det kvar?

Anonym sa...

Ah! Hur får man tag på no-egg pulver?

Anni sa...

Terese: det finns bl.a. i de flesta lite större ica affärerna. brukar stå i "allergihyllan", vid de glutenfria grejerna och så. :)

Anonym sa...

Ah, toppen! Ska checka upp det imorgon! Planerar en vinterpicnic nämligen!