söndag 4 augusti 2013

USA 2013: Två dagar längs kusten

Det blev lunch på många diner's längs med vägen. Som den här, Buddy's Diner i Drain. Som hämtad ur en film! Det fanns oftast inte så mycket veganskt på dessa ställen men nästan överallt kunde man åtminstone få en vegetarisk burgare. 
Ett kort stopp gjordes i Ferndale. En stad som varit inspelningsplats för många filmer, till exempel Jurtjyrkogården.
 I Gold Beach hyrde vi två små stugor på Turtle Rock Resorts med varsin hottub på trädäcken. Där firade vi midsommar en dag för sent på traditionellt vis med regnskurar och jordgubbar.
Midsommarmiddagen bestod av veganska ribs dränkta i barbequesås(!!!!!!!!), ovo-vegetariska korvar, grillad majs och portabello, kokt potatis, sour cream, hot sauce och tomat- och avocadosallad.
 Till efterrätt blev det s'mores med de veganska marshmallowsen jag köpte i Portland! YUM!
Nästa dag körde vi vidare längs med stranden och var tvungna att stanna till en stund för att fota klippor och känna vinden piska i håret.
Så plötsligt befann vi oss på Endor! Eller ja, i Redwood National Park. Det går liksom inte beskriva den magiska känslan av att vandra runt bland träd som är så höga att de inte går att fånga på bild. Allt var grönt och lummigt och det lätta duggregnet gjorde att hela skogen doftade sagolikt.
 Naturen gjorde sig även ypperlig som bakgrund för att fota feta metal-bilder.
Vi sov en natt i Eureka som var en egendomligt deppig stad. Den var ett enda stort rutnät av bilvägar med tråkiga hus så när som på dem här ovan och några till i den gamla stadsdelen. Det blev (ännu) en vegoburgare på Lost Coast Brewery & Cafe, ett bad på hotellrummet och en baseballmatch på tv innan tröttheten tog över. Nästa dag bar det vidare mot San Francisco, men det får bli ett eget inlägg.

2 kommentarer:

Totis sa...

Åh, underbart. Blogga mer om USA! Jag ska dit och resa runt lite nästa vår (bland annat där ni är nu) :) så tips på grejer att göra och framförallt grejer att ÄTA tas tacksamt emot!:) ha det gött! /Totis

Mickan sa...

En mång-årig dröm har varit att åka runt i USA, som du gör nu. Underbar läsning, väntar med spänning på nästa uppdatering!