måndag 29 juli 2013

USA 2013: Twin Peaks och Portland

Så körde vi västerut genom regnet förbi dimtäckta berg och gröna skogar. 
Dagens första stopp, The Great Northern och Snoqualmie Falls. Surrealistisk känsla att plötsligt stå där mitt i Twin Peaks.
Inte långt därifrån ligger Twedes Café, eller The RR Diner som man kanske mer känner igen det som. De hade byggt om lokalen så den såg tyvärr inte alls ut som i serien, körbärspajen var halvgod (och ej vegansk) och kaffet var inte ens i närheten av att vara "black as midnight on a moonless night" (fast det är å andra sidan inget amerikanskt kaffe). MEN ändå va. För jädra najs var det att vara där. En given lyftbild utanför.
Vi fortsatte vidare till den stad jag sett mest fram emot att besöka. Portland! Och den gjorde mig inte besviken även om vistelsen där var på tok för kort.
 Till middag blev det mexikanskt på Los Gorditos, som var lite halvfräscht men gott och som hade en hel vegansk meny.
 
Efter maten promenerade vi runt en stund, frågade några locals om tips på en bra bar och begav oss efter en öl vidare för att spela självlysande minigolf.
 Nästa dag promenixade vi över till östra sidan av stan för att starta dagen med brunch på Hungry Tiger Too. Här har de både en veganmeny och en köttmeny.
 Jag tog en Greek Tofu Scramble som inte gick av för hackor. Vi delade även på en pösig pannkaka med smör och sirap som var så dögod att den hann slinka ner innan den fotograferades. Önskar jag hade kunnat gå dit igen och testat åtminstone deras Mac & cheese och någon av deras mackor. Får bli nästa gång!
Vi delade på oss och halva gänget gick för att kolla second hand-affärer nere på SE Hawthorne Blvd. På vägen svängde vi inom Food Fight! och Herbivore. Jag shoppade hot sauce, veganska marshmallows och en kaka. Ångrar lite att jag inte köpte en snygg tröja, typ denne eller den hära.
Plötsligt var klockan ganska mycket och vi var tvungna att börja bege oss mot Oaks Amusement Park där det på kvällen skulle hållas bout med hemmalaget Rose City Rollers. Magarna hade dock börjat kurra och som tur var sprang vi rakt på några food carts. Jag köpte en Tofu Pot Pie som kanske inte var någon smaksensation men go ändå. Plus att den snälla tjejen som jobbade i vagnen kollade upp bussar och skrev ner vägbeskrivning när jag frågade om hon visste hur vi enklast kunde ta oss till nöjesparken. Fantastiskt hjälpsamma är de amerikanarna. Portlandborna kanske lite extra till och med.
Dumt nog hade vi ju inte bokat biljetter i förväg och när vi väl kom fram var det slutsålt. Men skam den som hänger läpp. Vi tog taxi in till stan och ställde oss i den galet långa kön till Voodoo Doughnut istället. 
När det finns typ 100 doughnuts så går det ju liksom inte att välja, så jag bad kassörskan om hon kunde göra det åt oss istället. 10 stycken ville vi ha. 11 fick vi. 6 regular och 5 vegan. Åt tills vi ville kräkas och tryckte sen en bit till.
Här är de veganska. Högst upp en med äpple/kanel, till vänster med Oreo's och jordnötssmörsglasyr, till höger med lönnsirapsglasyr, längst ner en chokladmunk med något krossat apelsingodis och i mitten en med vaniljkrämsfyllning och chokladglasyr.
Jag hann gå en vända inne på Whole Foods och förundras över det fantastiska utbudet samt äta lite (inte så god) cocosyoghurt från Trader Joe's också. Sen var Portlandvistelsen slut för den här gången och vi gav oss iväg på nya äventyr.

Inga kommentarer: