torsdag 25 juli 2013

USA 2013: Seattle

Så flög vi över halva världen och landade i Seattle. En cool stad som jag gärna hade spenderat ytterligare några dagar i.
Första dagen blev det inte vidare amerikanskt till lunch, utan istället hamnade vi på European Sandwiches som låg precis bredvid Pike place market. Jag tog en macka med grillade grönsaker och hummus. Inget extraordinärt, men helt okej.
Det var varmt och soligt och vi strosade mest runt, kollade i affärer och tog kort på höga hus.
Framåt eftermiddagen blev vi glassugna och begav oss till Molly moon's ice cream där jag köpte en (stor!) kula vegansk kokosglass med chokladbitar (för ca $3.85). Slank ner snabbt den du!
Bredvid glassbaren låg en baseballplan där vi kunde vila benen en stund. Vissa var lite coolare klädda än oss andra.
När magarna var nöjda och glada strosade vi vidare uppåt Capitol hill där vi gick i grymma second hand affärer. Bland annat Red light vintage där jag snabbt hittade den här feta tröjan! När jag sedan dessutom fick tag i en dösnygg cheerleaderkjol i mörkblått, vitt och guld så hoppade jag nog jämfota glädjeskutt i minst två minuter. Oväntat billigt var det också. Plus att de har massor med feta utklädningskostymer och attiraljer. Gå dit om ni åker till Seattle! Säger ba det.
Då den svenska delen av hjärnan sa att "nu är klockan ju faktiskt 3 på natten", så började vi alla nog bli lite trötta. Vi gick till Highline som jag hört gott om för att äta middag. En bar med vegansk mat och schyssta spelningar. Det ligger på andra våningen och är ganska lätt att råka gå förbi utan att man ser det. I väntan på maten spelade vi skjutspel och tog kort i fotoautomat.
Jag köpte en wrap, The Pele. Helt sinnesjukt god var den! Skojar ente. Lätt topp 3 på hela resan. De flesta i gänget var också väldigt nöjda med sin mat, men någon rätt var lite väl smakfattig. Efter maten tänkte vi gå hem och chilla, men då drog de igång med karaoke så vi hade ju inte mycket annat val än att strunta i jetlagen och sjunga Bonnie Tyler, Blondie och Billy Idol resten av kvällen istället. Fenomenalt bra första dag!

Nästa dag promenerade vi till Space needle och gick gå EMP och science fiction muséet. Kollade på Kurt Cobains gamla gitarrer och koftor, filmvapen, aliens, instrument och scenkläder. Sen byggde vi en pyramid, sov i en park och traskade tillbaka hem till huset vi hyrde.
Gick till affären för att handla ingredienser till kvällens middag. Korvtacos blev det, med Tofurkys svingoda korvar, sallad, guacamole, tomatillosalsa och stekt majs. Avslutade med Titanic på tv och chocolate peanut butter ice cream (som tyvärr inte var riktigt så fantastisk som jag hade hoppats) i magen.

1 kommentar:

Fido sa...

Så grymt! Vill också till Seattle. Lägg upp resten av inläggen snaaart, är nyfikis! :)