lördag 30 juni 2012

What happens in Småland

Jag är i skogens land. Här kan man till exempel göra följande saker:
 

Åka närmare 12 mil t/r för att fika i en stuga i skogen.
Sitta inne och pyssla då solen mest vill gömma sig bakom regntunga skyar. Gärna med en kopp körsbärsthé köpt på Stockhultsgårdens thébod där de även säljer ett av mina absoluta favoritthéer Vit sencha med granatäpple. Vill man inte ta sig till Småländska obygden kan man även beställa via deras webshop. På bilden syns också en knäckemacka från PM & Vänner - Bröd & Sovel i Växjö. Denna restaurang/fik ligger i den gamla biografen Palladium på gågatan, vilket var ett av mina favoritfik under gymnasietiden. Inget vidare veganvänligt ställe, men den här gången hade de åtminstone sojamjölk till min cappuccino och mysigt värre är där. Vi satte oss ute, men står de gamla fåtöljerna kvar vid fönstret på ovanvåningen är det bästa platsen. Knäckebrödet i alla fall, det toppas med fördel med mosad avocado och surkål.
Inspireras av gamla kokböcker som till exempel Det är roligt att baka - Marabous handbok i bakpulverbak där den fantastiska bilden nedanför finnes. Om livet ändå kunde vara i techniolor ibland va.
Äta frukost på trappan! Här en rå bovetegröt toppad med persika, hallon, smultron och pumpafrön samt en fruktsallad på persika, banan, avocado, tranbär och cashewnötter.
 Rå bovetegröt (en portion)

  • En deciliter helt bovete
  • Ett halvt päron
  • En nypa salt
  • Kardemumma
Lägg bovetet i blöt över natten. Skölj på morgonen av det ordentligt. Skala päronet och mixa det med bovete, salt och lite kardemumma till en slät gröt. Servera med frukt, bär, frön och nötter. Denna gröt går att variera till oändlighet med olika smaksättningar.

4 kommentarer:

Mary-Lou sa...

får en fråga vad du heter på instagram?

Anni sa...

absolut! annimiriam heter jag där. :)

kajsa sa...

sååå fina bilder!

Ida sa...

ser mysigt och gott ut! måste testa gröten!