söndag 17 juni 2012

Pasta med mycket grönt

Citron kan verkligen förhöja många rätter. Här får den förgylla en pastasås fullproppad med nyttiga och goda gröna ingredienser som går supersnabbt att svänga ihop.
Pasta med brysselkål, gröna ärtor och citron (2 port)
  • En liten gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 70 g färsk spenat
  • 10-15 frysta brysselkål (tinade)
  • En rejäl näve frysta gröna ärtor
  • En skvätt vitt vin (valfritt)
  • En citron
  • 2 dl havregrädde
  • Salt och peppar
Hacka lök och vitlök. Stek den i olja på mellanlåg värme tills blir mjuk och glansig. Tillsätt spenaten, ärtorna och brysselkålen. Slå över en skvätt vin om du har det hemma och höj värmen något så att allt värms upp ordentligt. Finriv skalet från citronen och strö det i pannan. Slå på grädden och pressa i citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och strö eventuellt över lite rostade pumpakärnor. Man kan även tillsätta bönor eller kikärtor för extra protein.

Inga kommentarer: