tisdag 15 mars 2011

Med smak av koriander

En dag förra veckan var jag på mysiga Melvins på Fågelbacken (där man kan få sojamjölk i kaffet/théet för 3 kr extra) och pratade ljusbord med min handledare till examensarbetet. När jag sedan traskade hem i vårsolen smet jag in på ICA och köpte med mig färsk koriander, basmatiris och kikärtor. Svängde sedan ihop en jätteenkel men himla god rätt. Riset fick koka ihop med en kanelstång och några kardemummakapslar och täcktes av ett lager med tomatskivor.

Spenat- och grönkålsröra med kikärtor och koriander
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 dl majs
  • 1 burk kikärtor
  • en stor näve fryst grönkål
  • två stora nävar fryst spenat
  • en bit ingefära
  • lite muskotnöt
  • en halv kruka koriander
Fräs löken i olja tills den mjuknar. Häll i majs och kikärtor och rör runt. Blanda i grönkålen och spenaten. Riv i ingefära och muskot. Låt allt puttra ihop och bli varmt ett par minuter. Rör ner den hackade koriandern och smaka av med salt och peppar. Servera med ris och toppa gärna med rostade cashewnötter.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Åh vad fint Anni! Ser jättejättegott ut!

Anni sa...

tack tack fina johanna!