lördag 12 mars 2011

Världens bästa matlag

För exakt en månad sedan gick det första Matlaget av stapeln. Jag var då dessvärre bortrest och kunde inte närvara. Igår dock var det dags för Matlag numero dos! Reglerna är enkla. Man samlas hemma hos en vän, alla inbjudna får ta med sig tre hemliga ingredienser. En till förrätt, en till huvudrätt och en till efterrätt. Vill man sedan byta vilken rätt ingredienserna ska vara del av så får man det. Denna gång fick vi ihop:
  • Jordärtskockor
  • Broccoli
  • Fänkål
  • Ostronskivling
  • Morötter i tre färger
  • Tzay
  • Gul lök
  • Ingefära
  • Kokosmjölk
  • Savoykål
  • Spenat
  • Röda och gula små tomater
  • Mango
  • Alpros vaniljsås
  • Soyatoos grädde på flaska
  • Paranötter
  • Pecannötter
  • Vit choklad
Efter en liten funderare och med kryddor och lite mjöl (som vi gemensamt bestämde att man också fick använda) från herr Gaashuds skafferi lyckades vi skapa en finfin trerättersmiddag.

I full gång.

Det skivades mango.

Linda rev ingefära för glatta livet.

Hemlighetsmakeri kring efterrätten.

Sulle ville också vara med.

Förrätten blev inte vidare tjusig, men god. Och salt.
Jordärtskockssoppa och liten paj med broccoli, ostronskivling och fänkål i dinkelskal.

Till huvudrätt serverades en gryta på morötter, tzay, savoykål, broccoli, lök och ostronskivling med kokosmjölk och ingefära. Till detta en sallad på färsk spenat och tomat.

Och så efterrätt. Nöt- och dinkelkex toppat med färsk mango, mangokräm och vit choklad. Serverades med grädde och nötter.

Inga kommentarer: