måndag 9 augusti 2010

Snart är det Malmöfestival

Tittade igenom matutbudet på Malmöfestivalens hemsida och jag tyckte att det såg ganska skralt ut i år. Inga Djurens rätt, inge Vegegården, inget Astrid och aporna? Men kanske är det bäst så, man hinner ju ändå aldrig äta allt man vill. Footsteps of Africa kände jag inte igen och det låter ju väldigt trevligt med veogryta och vegosalsa, vad Timbuktugrytan innehåller har jag dock ingen aning om. Återstår att se. Ekkogourmet levererade ju bästa festivalmaten förra året, så det känns som ett säkert kort. Om Is á Bella kommer ha någon vegansk glass till försäljning vet man ju inte heller, men man kan alltid hoppas.

Här kommer det jag hittade som verkade vego:

Is á bella glass

Italiensk eko glass, espresso, machiato, cafe latte, milkshake.

Libanesisk delikatess/Restaurang Rödbetan

Falafel med vindolmar och hommos, libabröd.

Ekkogourmet

Biffburgare av kikärter och jordnötter med persiljeyoghurt, Lindströmbiffar av bönor, rödbetor och kapris, pommes frites, rödbetschips, persiljeyoghurt.

Footsteps of Africa

Timbuktugryta, sommarcouscous, vegogryta, vegosalsa.

Thai Thai

Vegetariska vårrullar.

Pâtisserie David
Gazpacho med nybakt bröd.

Alla dessa kommer finnas på Gustav Adolfs torg.

Vad det gäller musik så blir det t.ex Shout Out Louds, Melissa Horn, [ingenting], Efterklang, The Pains of Being Pure at Heart och Jessica Lea Mayfield. Fast mest av allt blir det Band of Horses. Väger nog inte upp den missade Håkan-spelningen på Way Out West, men nästan iaf.

3 kommentarer:

Hedvig sa...

Ååååh, gud vad roligt! Jag bodde på Hostel Odysee vid Frankfurter tor. Skulle inte kunna påstå att det var dåligt direkt, men nästa gång jag åker till Berlin tänker jag inte välja samma hostel. Priset var okej, rummen okej, personalen okej och badrummet/duschen okej. Stadsdelen var också okej. Dock är jag helt förälskad i stadsdelen Mitte (tror jag den heter?), runt parken Mauer Park! Så underbart där. Jag skulle nog försöka få tag på ett hostel där, eller i kreuzberg. Första gången bodde jag vid Alexanderplatz, väldigt centralt vilken kanske var bekvämt, men lite för anonymt. Då är det roligare att bo i ett coolt område! Oranienburger tor. är också häftigt och ett område jag skulle kika efter hostel i!

björn gadd sa...

Jäkligt trist att det är så lite vegansk mat på årets festival.

Ekko Gourmet kommer ha en annan meny än den som presenterats i programmet, t.ex. kommer det finnas en helt ny burgare att prova!

Anni sa...

björn: spännande! vet du om de kommer ha samma fantastiska bröd som de hade förra året?