söndag 13 juni 2010

Jordnötssmör

Idag festade jag till det med jordnötssmör och jag gjorde det rejält genom att köpa Kung Markattas. Tidigare har jag snålat och bara köpt Skippys. Men oj. Ojojoj. Vilken skillnad! Har sökt på nätet nu efter innehållsförteckningen till Skippys, men inte hittat. Är nästan säker på att det är en hel del socker i den dock, vilket det inte är i Kung Markattas. Jag köpte sorten med salt som inte innehåller något annat än jordnötter och salt. 39:90 kostade den, att jämföra med Skippys ca 22-26 kr. Men ja, värt det. Så väldigt värt det. Kung Markattas är ju dessutom ekologisk och ja, så mycket godare. På en skiva rågbröd med banan. Ojoj. Vad har ni för jordnötssmörsfavoriter?

6 kommentarer:

Molly sa...

jag alternerar mellan kung markatta, green choice och monkis :) just nu är det green choice crunchy (finns cremy också), den kan rekommenderas, finns på både ica maxi och coop :)

tack för din kommentar på min blogg förresten, jättekul att du skrev :) vilken bra blogg du har, hit kommer jag igen. ha en bra kommande vecka, har du sommarlov? :) kram

Molly sa...

sv: nej, monkis finns bara på goodstore eller hälsokosten (monkis sortiment har även hasselnöt-, solros-, mandel, vit cashewnötspasta, alla kan rekommenderas).

i sommar ska jag plugga men även resa en del i sverige.

vad är det för något skolprojekt du håller på med? :)

kramkram

Anonym sa...

Ja, skippy innehåller både härdat fett och socker. Billig dock. Men green choice är ju bäst.

Anonym sa...

Håller på Green Choice jag med. Eller hemmagjort. Sverige borde ta en hint från USA och köpa in lite nya nötsmörssmaker, där svämmer hyllorna över av smaker.

Hedvig sa...

Tack för din kommentar! :) känns väldigt bra.
och vad härligt det var att kika in i en matblogg igen, får riktiga flashbacks till min egna gamla! Sen var jag ju också ett stort fan av kung markattas jordnötssmör ;) förutom det och banan, som verkligen är bäst, fungerar jordnötssmör och messmör (och banan, om man är modig) riktigt bra!
puss!

Anonym sa...

Tycker mississippi belles är godast!