onsdag 7 april 2010

Linser är grejen

Linsgryta är något av det enklaste och godaste man kan laga enligt min mening. Det är dessutom billigt och kan varieras i det oändliga! Supergott med chapati eller naanbröd till.

Linsgryta (ca 6-7 port)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackad
  • 1 thaichili, finhackad eller krossad (skrapa bort fröna om du inte vill ha det så starkt)
  • en bit färsk ingefära, ca 3-4 cm, finriven
  • garam masala efter smak, kanske knappt 1 msk
  • 400 g krossad tomat
  • 400 ml kokosmjölk
  • 3 dl vatten
  • 3 keffir limeblad
  • 3 dl röda linser
  • 1-2 msk tomatpuré
  • en rejäl näve fryst bladspenat
  • 150 g coctailtomater, halverade
  • salt
Fräs lök och vitlök på medelvärme ett par minuter så att de mjuknar utan att ta färg tillsammans med ingefära, chili och garam masala. Häll i krossad tomat, kokosmjölk och vatten. Lägg i limebladen och låt koka upp. Tillsätt linserna och tomatpurén och lått puttra en stund, rör om då och då. Vänd ner spenat och tomater och låt koka ihop en stund till, tills linserna är färdigkokta. Smaka av med salt.

4 kommentarer:

Chrille sa...

Var på Indian Curry hut förra veckan och åt något liknande, men detta ser ju j*vligt mycket godare ut!

Det var ett tag sedan jag gjorde nått på linser och bonor, eftersom mina föräldrar är gulliga nog att betala för mina tofu och soya vanor, men detta ska defenetivt bli kul!

Anni sa...

haha vilken lyx du! men ja, alltid nice att variera sig ju. :)

Terese sa...

najs, detta ska jag prova! steker bröd hela dagarna nu! : D

Frida sa...

Underbart god gryta!!