torsdag 22 april 2010

Tofu med quinoasallad

Citrongräs är grejen. Kaffirlimeblad med.

Krispig tofu
  • 500 g marinerad tofu
  • en näve nötter
  • en näve cornflakes
Skiva tofun och lägg den i en ugnsfast form. Hacka nötterna grovt och strö dem över tofun. Krossa cornflakesen lite lätt i händerna och strö över tofun. Grilla i ugnen i 200° i ca 15 min.

Quinoa med varma grönsaker och citrus
  • 4 portioner quinoa
  • ½ buljongtärning
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 gul paprika
  • ½ zucchini
  • 6-8 champinjoner
  • saften från ½ lime
  • 1-2 tsk färsk riven ingefära
  • ev 1 tsk gurkmeja (för färgens skull)
  • salt
Skölj quinoan i ljummet vatten. Häll på nytt kallt vatten och låt koka upp med buljongtärning och citrongräs (som delas på mitten). Låt småkoka på svag värme i ca 15 min. Släng sedan bort citrongräset. Skär grönsaker och svamp i mindre bitar och fräs ihop med löken tills allt mjuknat och fått lite färg. Tillsätt limesaft, ingefära och gurkmeja. Blanda i quinoan och smaka av med salt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar hur gott som helst!

vaniljskorpan sa...

Gud så gott. Jag har aldrig varit inne här förrut, men jag kommer definitivt tillbaka :). Vilka trevliga bilder du har också :)

Anni sa...

tack så mycket! vad roligt att du hittat hit. :)