- 50 g margarin
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 2 tsk salt
- 1 msk sirap
- 1 msk melass
- 2-3 tsk brödkryddor
- 10 dl rågmjöl
- 3-4 dl vetemjöl
- knappt 1 dl russin och torkade tranbär
torsdag 11 februari 2010
Bröd bröd
Allt prat om bröd och surdeg fick mig att bli sugen på att baka, men eftersom det är några dagar kvar tills surdegen är klar fick jag göra ett vanligt traditionellt bröd på jäst. Utgick från min mormors gamla rågbrödsrecept, men ändrade lite här och där. Stoppade i lite russin och tranbär, vilket tydligt visar att jag börjar bli gammal. Snart dags att börja dricka kaffe antar jag.
Rågbullar med tranbär och russin
Etiketter:
Nyttigheter,
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Det ser ut som bären försöker rymma från ditt bröd O.o
Annars ser det mumsigt ut!
Mumsigt :)
Hej!
Går det att byta ut melassen mot ytterligare en matsked sirap tror du?
Har förresten precis varit i Bryssel, men hittade tyvärr inga veganska pain au chocolat den här gången heller :( dock speculoos, choklad och fantastiska veganska efterrätter på Dolma (Chaussée d'Ixelles, vid Flagey)!
agnes: ja det tror jag går bra, kanske att man vill ha en mörkare sirap då. men det går nog bra med vilket som.
åh vad synd. någonstans tycker man ju ändå det borde finnas! jag längtar så till bryssel. hoppas att jag kan ta mig det någon gång inom en ganska snar framtid. :) då ska jag absolut testa Dolma.
Skicka en kommentar