- 6 dl kall risgrynsgröt
- 1,5 dl sojamjölk
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 dl silken tofu
- 1 msk tapioca eller potatis-/majs-/rismjöl
- 1 paket saffran + 2 msk socker
- 1 dl mandel, hackad i lagom stora bitar
Vispa ihop mjölken och vinägern i en skål och låt dra ett par minuter. Mixa silken tofun med tapiocan. Blanda i gröten, mjölkblandningen och saffranet som mortlats tillsammans med sockret. Rör i mandeln. Bred ut i en smord ugnsfast form och grädda i 200˚ i ca 30 min. Låt stå på köksbänken en stund så att den stannar. Servera med sylt och grädde.
3 kommentarer:
Om man inte låter den stå på diskbänken, springer den iväg då?
ja risken finns! man får passa så ingen hongri katt kommer och äter upp den också.
d här ska ja testa kotten!
Skicka en kommentar