söndag 11 december 2011

Saffranspannkaka

Kanske får ostkakan ge vika på julbordet för den här i år. Den blev nog inte alls så pannkakig som den skulle ha blivit med ägg i, men vad gör det när den blev så väldigt god ändå! Jag använde osötad sojamjölk både i gröten och i smeten och tyckte att det räckte gott med de 2 matskedarna tillsatt socker, men där får man testa sig fram.
Saffranspannkaka (ca 6 port)
  • 6 dl kall risgrynsgröt
  • 1,5 dl sojamjölk
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 dl silken tofu
  • 1 msk tapioca eller potatis-/majs-/rismjöl
  • 1 paket saffran + 2 msk socker
  • 1 dl mandel, hackad i lagom stora bitar

Vispa ihop mjölken och vinägern i en skål och låt dra ett par minuter. Mixa silken tofun med tapiocan. Blanda i gröten, mjölkblandningen och saffranet som mortlats tillsammans med sockret. Rör i mandeln. Bred ut i en smord ugnsfast form och grädda i 200˚ i ca 30 min. Låt stå på köksbänken en stund så att den stannar. Servera med sylt och grädde.

3 kommentarer:

Fido sa...

Om man inte låter den stå på diskbänken, springer den iväg då?

Anni sa...

ja risken finns! man får passa så ingen hongri katt kommer och äter upp den också.

Jonky sa...

d här ska ja testa kotten!