tisdag 20 december 2011

Juliga brysselkex

Brysselkex brukar min mormor baka. Med rosa socker på kanterna och smak av vanilj. Tänkte att jag skulle skapa en juligare variant av kakan och smaksatte med pomerans och kanel. Hade egentligen velat ha lite mer apelsinsmak så finrivet skal från en apelsin hade nog passat bra i.
Brysselkex
  • 150 g margarin
  • 0,5 dl socker
  • 3,5 - 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5-1 tsk malen pomerans
  • 1 tsk kanel

Hacka ihop ingredienserna. Forma degen till runda längder, ca 3 cm i diameter och rulla dem i strösocker färgat med lite gul och röd karamellfärg. Låt stå kallt en stund. Skiva rullarna och lägg kakorna på plåt. Grädda i 175˚ i ca 10 min.

Inga kommentarer: