- 200 g digestivekex
- 25 g margarin
- 300 g fast silken tofu
- 400 g creamy spread
- 1,75 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- finrivet skal från 3 lime
- saft från 1 lime
- ½ dl sojayoghurt
- en nypa salt
lördag 22 oktober 2011
Cheesecake med lime och jordgubb
Nej men hallå, så här kan jag ju inte göra. Ni vet i somras när jag tagit min examen och firade detta lite med släkten så bakade jag ju en så satan i gatans god cheesecake och så går jag här och bjussar inte med mig av receptet, va är de för stil? Får det allt bli ändring på. Basen till receptet kommer från Bitter Sweet men jag valde att göra den mer traditionell med digestivebotten och att friska upp den med lite lime. Nu är det ju inte jordgubbssäsong längre men jag kan tänka mig att det även passar fint med t.ex blåbärssylt på toppen.



Limecheesecake med jordgubbar
Etiketter:
Onyttigheter,
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Fast, silken tofu. Vilket märke närmre bestämt faller in under den beskrivningen?
jag tror att jag använde mori-nu. jag brukar mest köpa silken tofu i asiatiska affärer, av varierande märken, och på dem brukar det oftast stå "firm" eller "soft". vet dock inte hur det ligger till med t.ex taifuns. blue dragons tror jag iaf ska vara fast och den brukar ju finnas på ica. och slutsats av allt det här, kolla om det står "firm" på paketet. :)
Jag har en Tofu X-Press och jag är typ kär i den. Så bra!!!
tofu x-press? det låter fantastiskt!
Skicka en kommentar