söndag 29 januari 2012

Pizzan som fick kliva åt sidan för husmannen

Idag är det ju egentligen veganpizzans alldeles egen dag men i Kottens mage kommer ingen pizza att landa. Men det gör inte så mycket. Istället blev det rester från igår då jag lagade "Plastmorfars söndagsstek" (en nöt- och svampstek) ur Vego Paradiso med kokt potatis, brysselkål, kantarellsås och rårörda tranbär. Idag fick den överblivna potatisen mosas ihop med mjölk, mjöl och rivna rödbetor för att sedan stekas till plättar.
Ett litet tips! Droppa lite tryffelolja över den nykokta brysselkålen och vänd runt. Strö över lite örtsalt och du har världens godaste små kålisar till middagen.

Rårörda tranbär
  • 1 dl frysta tinade tranbär
  • 1 msk råsocker
  • 3 kryddnejlikor
Rör ihop tranbären med sockret tills det börjar smälta. Lägg i nejlikorna och låt stå en stund. Får det stå över natten hinner nejlikorna smaka av sig ordentligt.

6 kommentarer:

Elise Nilsson sa...

Åh, vad lustigt. Jag slängde in plastmorfarssöndagsstek i ugnen typ 2 minuter innan jag läste detta inlägg ;D

Cecilia sa...

Så tjusigt huskvinskt. Och en ursäkt att äta lingon (eller ännu hellre tranbär). De saknas plats för sådana i vårt hem. Alldeles för dåliga på husman. Däremot väldigt mkt brysselkål :) <3

Hoppas få höra vad du tycker om pajboken!

Nej. sa...

Hej underbara Kotte!
Nu äre såhär att jag har en liden burk Melass i kylskåpet, som ba står. Vad kan man baka/göra med den? Det står att man kan byta ut sockret i mycket med denne, men jag har inte riktigt vågat ännu. Kan du ge några tips på vad det är muma att ha i?
Kräm!

Anni sa...

hej du!
man kan göra riktigt mumsiga kakor med melass. googla "molasses cookies" eller "blackstrap gingersnaps" så hittar du många recept (kläm in ett "vegan" i sökningen med så får du upp veganrecept på en gång). kan tänka mig att det funkar bra att använda som mörk sirap i mjuka kakor och bröd också. passar nog ypperligt i en mörk chokladkaka! nom! rapportera gärna hur det gått för dig. :) kram!

Sanna sa...

Vilken härlig blogg med inspirerande recept :)
Det ser riktigt gott ut med svensk vegan husmanskost! är Vego Paradiso en bok du kan beställa via internet tro?
Har funderat på att bjuda vännerna här på något "typiskt svenskt" - traditionell svensk husman är ju ganska klassiskt :)

Ha en härlig dag!
/S

Anni sa...

Sanna: Oj det här har jag ju missat att svara på! Tusen tack, vad roligt att du gillar bloggen. :) Vego Paradiso borde gå att beställas via nätet, men någonstans har jag ett vagt minne av att jag sett att den är slutsåld. Men kika runt på Adlibirs eller Bokus t.ex så håller vi tummarna för att den ännu finns att få tag i. Kram!