fredag 5 augusti 2011

Rapport från Oslo

Hallå! Kotten är tillbaka från Oslo. Det blev inget besök på Blitz. Inte heller på Vega (som har vegetarisk buffé!) som hade semesterstängt, så det får vi ta nästa gång. En hel del annat hann jag dock med.När man har åkt buss i dryga sju och en halv timme är det rätt gytt att köpa sushi och sätta sig i en solig park.Norsk förort.
Titta så fina grejer de har i grannlandet! Både Sufjan och annan smak på yoghurten.
En dag åt vi lunch på Loving Hut. Det var väldigt litet och hade inget vidare utbud, men de här "summer rollsen" med grönsaker, sojaprotein och risnudlar var väldigt goda. 59 NOK kostade de.
Fick kika runt lite inne på Nationaltheatret med. Vet inte hur många gånger jag sa "waaoo" och "oooh". Många var det i alla falli.
Coolaste operan.
The Nighthawk Diner på Grünerløkka är helt klart värt ett besök. Deras meny är inte direkt veganvänlig men de har t.ex en portabelloburgare där man kan be dem ta bort de ickeveganska tillbehören. Om man så bara tar en kopp kaffe borde man i alla fall gå dit för att insupa atmosfären och den schyssta inredningen. I området runt Nighthawk ligger även många andra mysiga barer, caféer och roliga små affärer. Så ja, åk dit!
Indiska restauranger brukar oftast vara ett säkert kort för en hungrig vegomage. Här har vi en Punjabi dal från Albertine vid St. Hanshaugen.Vill man inte betala dyra pengar för sin linsgryta kan man koka egen.
Ut på tur, aldrig sur.
Hej Bosse. Lide trött?
Sist men inte minst borde man köpa med sig en kaffe från Kaffebrenneriet (en kedja som finns på flera platser över stan) och promenera runt bland parker och längs med kanalen för det är kanske det bästa av allt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ju hur fantastiskt ut som helst, fick du rosorna som stod på bordet?? <3Linan

Anni sa...

hihi japp. :) en tog vi med och la i det enorma blomhavet framför domkyrkan.