måndag 30 maj 2011

Var äter man i Prag?

Den 16:e juni åker jag till Prag för att kika runt på Prag Quadriennalen, en scenfestival som anordnas vart fjärde år i den tjeckiska huvudstaden. Förhoppningsvis ska jag även se The Rites of Spring dansas på Nationalteatern, Così fan tutte sjungas på Theatre of the Estates och lyssna på det bästa av Gershwin i Spanska synagogan. Dessutom tänker jag spatsera runt på de gamla gatorna, titta in i alla fina kyrkor och ha det allmänt fint med mina vänner. Ser så väldigt mycket fram emot det!

Men! Man måste ju äta också. Till Vegan City har jag redan bestämt att jag ska gå (det ligger dessutom ganska nära där vi ska bo (och jag älskar att alla bilder på menyn ser sådär stereotypt tjeckiska ut)), men sedan vet jag inte riktigt. Är det någon som vet vart man ska äta när man befinner sig i Prag, snälla hör av er!

8 kommentarer:

More Sunshine, Light Breeze sa...

Jag käkade på ett ställe som hette Beas vegetarian dhaba när jag var i praha city! Minns att det var rätt schysst ställe med sydindiskt kök o det mesta var veganskt, fast det var ett bra tag sen o det verkade som om menyn varierade rätt mycket beroende vem som råkade jobba för dagen.. sen har jag hört att country life ska vara ett mysigt veganhäng men det hann jag icke besöka så det har jag inte så mycket mer att säga om.. trevlig resa!

Hannah sa...

Hej!
Har varit i Prag två gånger och kan rekommendera maten på Hard rock café :)
Väldigt gott.

Anni sa...

tusen tusen tack för tipsen! :)

Tant Sara sa...

Wow! Vilken mäktig meny Vegan City har =).

Frida sa...

Hittade tre vegetariska restauranger i Prag när jag var där i somras, om jag inte minns fel: Country life (nära torget), Beas (indisk, nära torget). En annan, med meny istället för buffé låg inne i en gränd nära Karlsbron och hette Lleka Hlava.

Anni sa...

tack frida! dem ska jag absolut kolla upp.

Fanny sa...

Jag at bara pa COuntry Life nar jag var dar, men det var asgott! Det var buffe och sa betalade man per vikt.

Anni sa...

fanny: jag har hört myket gott om country life, så det måste verkligen besökas!