- 100 g margarin
- ½ dl farinsocker
- ½ dl råsocker
- 2 msk sirap
- 1 no-egg (1 tsk pulver + 2 msk vatten)
- 1 dl havregryn
- ½ dl sojamjöl
- 1½ dl rismjöl
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk kanel
- 1/8 tsk nejlikor
- 1/8 tsk muskot
- 1/4 tsk salt
- 40 g mörk choklad (gärna 85%), hackad
- 1-2 msk torkade tranbär, hackade
fredag 19 november 2010
Glutenfria lite juliga choc chip cookies
Idag blev jag så väldigt sugen på att baka kakor. Vetemjölet var slut så det fick bli det jag hade hemma. "Nej men så bra, då blir de ju glutenfria!" tänkte jag men app app app, lite väl snabb där va. Använde fiberhavregryn och där har de ju blandat i vetekli. Kasst. MEN om man köper vanliga havregryn eller ännu hellre rent havre, så blir det fina glutenfria kakor.
Glutenfria choc chip cookies som doftar jul
Etiketter:
Onyttigheter,
Recept
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
På föreläsningen om celiaki i lördags fick jag höra att dietisterna tycker det är ok med vanliga havregryn för oss glutenintoleranta altså inte nödvändigt vis rent havre som är mer än dubbelt så dyrt. Min glutenfria matkasse kommer att bli några kronor billigare jippi!
åh men vad bra! alltid bra att veta när jag bakar till dig med ju. :)
sv: det bör finnas marshmallos kvar på Aporna! De stod i en egen liten kyl mellan godishyllorna på väg mot kassan. 49 kr för typ 150 g i stlk mini, men det fanns även större och smaksatta (jordgubb). Jag tycker de var goda, och konsistensen mycket lik. Dock smakar de inte exakt (de smakade liten aning kylskåp om du vet vad jag menar) så klart, och jag kommer nog främst att använda dem i saker: varm choklad, bakverk mm än äta dem bara. Tror även de blir goda att grilla för de rostade sig bra i ugn. Om du smakar dem får du berätta vad du tyckte!
Mhm! Finfina kakor behövs alltid i förråden!
Du har blivit utmanad på min blogg! Hoppas du antar den :) http://veganisera.wordpress.com
Ha det bra!
Skicka en kommentar