tisdag 11 maj 2010

Ja och så var det Maj

Tjena hej! Ankan här. Man kan ju tro att det har stigit mig åt huvudet det där, att jag för en gångs skull har fått ett riktigt smeknamn. Har väl inget annat i tankarna kan man tro. Men jo faktiskt, avsaknaden av ordentliga blogginlägg beror på mer än det. Skolan tar upp det mesta av tiden, eller den borde göra det i alla fall. Sen är det klart lätt att man råkar kolla på Freaks 'n' geeks, ha brunch och Moulin Rouge matiné, spela Zelda och fika istället. När man mest äter linsgryta och tråkiga soppor som inte är alls roliga att varken fota eller skriva om, så låter man klart också gärna bli.

Jag kan i alla fall berätta att Alpro har tagit fram ett nytt recept på sin naturella soyayoghurt för dem som missat det. När jag såg den nya förpackningen blev jag först lite förvånad då det inte längre stod någonstans att den var ekologisk. Efter att ha läst om ändringarna på deras hemsida fick jag dock veta att det beror på att de numera tillsätter kalcium och vitaminer, vilket man inte får göra om produkten ska kunna kallas ekologisk. Mycket, mycket god är den i alla fall. Läs mer om förändringarna här.

Och så kan jag väl klämma in lite bilder på sådant jag ätit som jag inte lagt upp förut.

Dinkelpasta med zucchini och frön samt bön- och avocadosallad.

Tofustroganoff med matvetesallad.

Chailatte.

Rågsurdegsbullar med avocado och paprika.

Löksoppa.

5 kommentarer:

Sara sa...

Alpro soja yoghurt... tycker inte du att det smakar som om de tillsatt lite vaniljarom i den nya formulan? Jag tycker tyvärr inte att den passar till kalla "mat-såser" längre.

Anni sa...

ja, jag har funderat lite över det, att den är ganska söt nuförtiden. jag har dock själv inte provat att göra sås på den ännu, så därför har jag bara varit eld och lågor för att den är så god att äta med müsli, har längtat efter det så länge nu. men du kan nog ha mycket rätt. till det ändamålet funkar kanske gogreens yoghurt bättre?

Sara sa...

Ja, så är det nog. För alpros naturella var inte alls god med vitlök och salt längre ;).

Ida -www.lippstick.se sa...

Allt såg väldigt gott ut, speciellt tofustroganoff med matvetesalladen!
Fin och intresant blogg!
/ Kram Ida

saga sa...

Jag tyckte att det var mer en frukostyoghurt.. För mycket vanilj. Jag skrev till dem och de berättade att de ska ta tillbaka det gamla receptet på grund av mycket klagomål